Gällivare Hälsocentral känner inte av läkarbristen i inlandet

Sedan starten för fem år sedan har Gällivare Hälsocentral, eller Adviva, som det hette då, vuxit till 38 medarbetare.

- Det är viktigt för oss att inte jobba med stafettläkare. Alla våra läkare är anställda av oss och bor i Gällivare. Det upplever våra kunder som en trygghet, säger Gällivare Hälsocentrals ägare Kirsten Hallman Pettersson.

Det innebär också att du som kund hos Gällivare Hälsocentral får träffa samma läkare varje gång och att väntetiderna är korta. Att det råder en läkarbrist i Norrbottens inland är inget som Kirsten känner av.

- Nej, faktiskt inte. Vi har jobbat hårt med att hitta rätt kompetenser till vår verksamhet, och det känns verkligen som att vi har lyckats. Om inte annat är våra kunder ett bevis på att vi har rätt kompetens. På bara fem år har vi gått från noll till omkring åtta tusen kunder.

 

Vill du bli en av de åtta tusen Gällivarebor som får kortare väntetider och hög service?