Hälsosamtal

God hälsa är en av de viktigaste sakerna i livet. Gällivare Hälsocentral har under 2018 erbjudit alla 30-, 40-, 50- och 60-åringar ett hälsosamtal enligt Region Norrbottens direktiv.

Vi har haft ett stort deltagande från alla åldersgrupper och ligger i topp i länet 2018. Vi hoppas att få ett ännu större deltagande 2019.

Din hälsa är viktig, välkommen på ditt hälsosamtal!

Utbildning HLR och luftstopp

En barn-HLR-utbildning ger kunskaper i hjärt-lungräddning och luftvägsstopp. HLR handlar om livräddande första hjälpen. Vad gör du om ett barn plötsligt sätter i halsen och inte får luft?

Torsdag den 22/11 kl 13:30-16:30 håller vår BHV-sköterska Anna-Maria en utbildning i HLR som riktar sig till föräldrar som har barn från nyfödd-tonår (13-15 år). Passa på att anmäla dig, ring 0970-66890 och boka en plats.

Välkommen!

Gällivare Hälsocentral känner inte av läkarbristen i inlandet

Sedan starten för fem år sedan har Gällivare Hälsocentral, eller Adviva, som det hette då, vuxit till 38 medarbetare.

- Det är viktigt för oss att inte jobba med stafettläkare. Alla våra läkare är anställda av oss och bor i Gällivare. Det upplever våra kunder som en trygghet, säger Gällivare Hälsocentrals ägare Kirsten Hallman Pettersson.

Det innebär också att du som kund hos Gällivare Hälsocentral får träffa samma läkare varje gång och att väntetiderna är korta. Att det råder en läkarbrist i Norrbottens inland är inget som Kirsten känner av.

- Nej, faktiskt inte. Vi har jobbat hårt med att hitta rätt kompetenser till vår verksamhet, och det känns verkligen som att vi har lyckats. Om inte annat är våra kunder ett bevis på att vi har rätt kompetens. På bara fem år har vi gått från noll till omkring åtta tusen kunder.

 

Vill du bli en av de åtta tusen Gällivarebor som får kortare väntetider och hög service?