Magplasket- Må bra som gravid

Det finns ett fåtal platser kvar till höstens Magplask som startar för dig som är gravid från omkring vecka 26-32. Passet inleds med 30 minuter vattenträning, därefter 30 minuter andnings-/avslappningsövningar och olika förlossningsteman.

START : Onsdag 28 aug klockan 15.30- 17.00, varmvattenbassängen på sjukhuset.

Anmälan till Receptionen 0970-66890, eller via mail till mariann.backman@gvhc.se

Via 1177 vårdguiden kan du enkelt kontakta oss

· Förnya dina recept

· Hantera intyg

· Läsa dina journaler

· Boka tid för planerad provtagning

· Omboka/avboka tid till alla yrkeskategorier via funktionen ”kontakta mig”

· Se dina kallelser inom regionen

 Om något av dessa sätt inte passar dig så kan du alltid ringa oss på 0970-66899 där vi har 100% svarsfrekvens.

Ring telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. https://www.1177.se/Norrbotten/

 

Har du hudförändringar som du är orolig över?

Födelsemärken och hudförändringar kan variera både i form, storlek och färg. Om de ändrar utseende, kliar eller börjar blöda rekommenderas en kontroll.    

I samband med läkarbedömning tas bilder med hudscanner som skickas och bedöms av hudläkare.    

Du får svar inom några dagar och om det visar sig att förändringen ska tas bort för vidare analys så ombesörjer vi detta.

 Välkommen med din bokning via 0970-66899.

 

Hälsosamtal

God hälsa är en av de viktigaste sakerna i livet. Gällivare Hälsocentral har under 2018 erbjudit alla 30-, 40-, 50- och 60-åringar ett hälsosamtal enligt Region Norrbottens direktiv.

Vi har haft ett stort deltagande från alla åldersgrupper och ligger i topp i länet 2018. Vi hoppas att få ett ännu större deltagande 2019.

Din hälsa är viktig, välkommen på ditt hälsosamtal!

Utbildning HLR och luftstopp

En barn-HLR-utbildning ger kunskaper i hjärt-lungräddning och luftvägsstopp. HLR handlar om livräddande första hjälpen. Vad gör du om ett barn plötsligt sätter i halsen och inte får luft?

Torsdag den 22/11 kl 13:30-16:30 håller vår BHV-sköterska Anna-Maria en utbildning i HLR som riktar sig till föräldrar som har barn från nyfödd-tonår (13-15 år). Passa på att anmäla dig, ring 0970-66890 och boka en plats.

Välkommen!

Gällivare Hälsocentral känner inte av läkarbristen i inlandet

Sedan starten för fem år sedan har Gällivare Hälsocentral, eller Adviva, som det hette då, vuxit till 38 medarbetare.

- Det är viktigt för oss att inte jobba med stafettläkare. Alla våra läkare är anställda av oss och bor i Gällivare. Det upplever våra kunder som en trygghet, säger Gällivare Hälsocentrals ägare Kirsten Hallman Pettersson.

Det innebär också att du som kund hos Gällivare Hälsocentral får träffa samma läkare varje gång och att väntetiderna är korta. Att det råder en läkarbrist i Norrbottens inland är inget som Kirsten känner av.

- Nej, faktiskt inte. Vi har jobbat hårt med att hitta rätt kompetenser till vår verksamhet, och det känns verkligen som att vi har lyckats. Om inte annat är våra kunder ett bevis på att vi har rätt kompetens. På bara fem år har vi gått från noll till omkring åtta tusen kunder.

 

Vill du bli en av de åtta tusen Gällivarebor som får kortare väntetider och hög service?